Składnik: cukier
Bezglutenowe bezy – najprostsze
Z tym przepisem domowe bezy to dla mnie prawdziwa przyjemność. Miło się przy nich pracuje, każdej bezie można nadać dowolny kształt, a po upieczeniu sprawdzić, jak smakuje w takiej właśnie formie.
Gładki mus jabłkowy
Mus jabłkowy często trafia do słoików, a potem do piwnicy. Mój nie trafił, bo jest tak smaczny, że został zjedzony od razu…
Babeczki marchewkowe z kremem
Bezglutenowe babeczki, które ani nie wyglądają, ani nie smakują (!) jak bezglutenowe. Raz udało mi się je zrobić w wersji zakalcowatej. I też były pyszne!
Ryż z jabłkami i śmietaną
Trochę nie wiadomo, czy to śniadanie, czy obiad, czy deser… Ale w sumie… co z tego?
American pancakes
Bezglutenowe american pancakes smakują jak… american pancakes. Wydawało się to niemożliwe, ale tak jest naprawdę!