Bezglutenowe bezy – najprostsze

Z tym przepisem domowe bezy to dla mnie prawdziwa przyjemność. Miło się przy nich pracuje, każdej bezie można nadać dowolny kształt, a po upieczeniu sprawdzić, jak smakuje w takiej właśnie formie.

Orzechowy baton musli

To było „drobne czeskie odkrycie”. Natchnął mnie czeski batonik orzechowy. Tak bardzo mi posmakował, że postanowiłam zrobić własną mieszankę.

Ciasto czekoladowe z cukinią (bez cukru!)

„Dietetyczne ciasto czekoladowe” brzmi co najmniej tak głupio jak „masło odchudzające” albo „pączek fitness”. Ale uwierzcie, że taki ten wypiek właśnie jest! Co więcej – zawiera sporo cukinii. O zgrozo.

Czekolada daktylowo-śliwkowa – do smarowania

Trochę jak nutella – ma podobną konsystencję i też jest bardzo słodka. Różnica jest jednak taka, że jest duuużo zdrowsza!

Babeczki marchewkowe z kremem

Bezglutenowe babeczki, które ani nie wyglądają, ani nie smakują (!) jak bezglutenowe. Raz udało mi się je zrobić w wersji zakalcowatej. I też były pyszne!